Maldonado sam kriv za ostop, Grosjean odpeljal odlično

Avtor prispevka: , objavljeno 24. avgusta 2015 .

Pastor Maldonado je na nedeljski dirki v Spaju odstopil v drugem krogu zaradi izgube moči dirkalnika, za kar je bil kriv sam, kot so povedali pri Lotusu. V Eau Rouge je zapeljal s steze in pri tem pokvaril krmilni sistem sklopke. Sedmič letos od enajstih nastopov je moral predčasno končati dirko.

“Maldonadov odstop je bil lastna krivda. Napaka v Eau Rouge ga je stala okvare sistema. Ventili so bili poškodovani in ni mogel nadaljevati,” je dejal Alan Permane, Lotusov vodja, zadolžen za dogajanje na stezi.

Drugi Lotusov dirkač, Romain Grosjen, je za razliko od Venezuelca odpeljal odlično dirko. Sobotne kvalifikacije je končal na četrtem mestu, a je moral zaradi menjave menjalnika začeti pet mest nižje, kljub vsemu pa se je pripeljal do tretjega mesta in s tem prvih stopničk za Lotus po Veliki nagradi Združenih držav Amerike v sezoni 2013.

Permane je Grosjeanov nastop komentiral: “Bil je brez napak. Dirkalniku ležijo dirkališča z nizkim podtlakom, kot sta belgijsko in kanadsko, pa tudi v Avstriji nismo bili slabi. Upamo, da nam bo ustrezala še Monza. Vsekakor pa je Grosjean vozil izjemno in cel vikend ni položil noge napačno. Kvalifikacije so bile odlične, prav tako dirka.”

Foto: f1grandprix.motorionline.com-

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj