Maldonado napoveduje nove točke

Avtor prispevka: , objavljeno 29. junija 2015 .

Pastor Maldonado napoveduje, da bo še na tretji zaporedni dirki osvojil nove točke za prvenstvo, potem ko mu na prvih petih ni uspelo priti do cilja. Med dobitnike točk se je s sedmim mestom vrnil na kanadski dirki. Tudi v Avstriji, kjer je v zaključku s pogumnim manevrom prehitel Maxa Verstappena, je ciljno črto prečkal na sedmem mestu.

Venezuelec se dirke spominja z besedami: “Bil je dober vikend. Na dirki sem imel sicer slab štart zaradi manjše težave, a sem bil vseeno sposoben odpeljati dobro dirko. V prvem delu sem ostal v ritmu dirkalnikov pred menoj, čeprav sem bil na trših pnevmatikah. Ko sem namestil supermehke pnevmatike, sem lahko pritiskal, ne glede na to da smo dolgo časa ostali na njih. Dirka je bila zadovoljiva in zelo sem bil srečen, ko sem končal sedmi.”

Priznal je, da ga je osvojitev točk spodbudila, zato upa, da lahko to prenese še v Silverstone. “Uvrstitve so bile dobre zame kot tudi za moštvo. Za vse je bilo demotivacijsko, da smo trdo delali in zato vse do Kanade ne dobili nagrade. Zbiranje točk je tisto, za kar smo tukaj, zato moramo na vsaki dirki pritiskati za uvrstitev med najboljših deset.”

Ker je Velika nagrada Velike Britanije domača dirka za Lotus, bo dobra uvrstitev toliko več vredna. Glede na to da je moštvo občutno izboljšalo dirkalnik v primerjavi z njegovim predhodnikom, so točke za Maldonada povsem dosegljive.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj