Malavašič pred Velenjem ostal brez sovoznika

Avtor prispevka: , objavljeno 9. junija 2014 .

Na 29. AMTK reliju Velenje se bo med sabo pomerilo 66 posadk, kar je nekoliko manj, kot lani. Med nastopajočimi bomo med drugimi pogrešili Ervina Malavašiča z VW Polom, ki se je moral nastopu odreči, ne zaradi pomanjkanja denarja ali pokvarjenega dirkalnika, temveč zato, ker do izteka roka za prijave ni dobil sovoznika. “Reli je zelo kompleksna zadeva, kjer se mora vse ujeti že pred dirko, kaj šele med njo, če hočeš doseči soliden rezultat in v cilj pripeljati cel dirkalnik, ter reli končati dobre volje,” je Malavašič komentiral po njegovo smešen razlog za odsotnost z relija.

“Dokazali smo, da imamo tisto zelo potrebno zanesljivost in pa solidne rezultate, če ne celo dobre, glede na to, da je v naši diviziji vsaj pet zelo izenačnih vozil z odličnimi vozniki in se kljub temu uvrščamo med prvih deset. Zato je še toliko težje razumeti, zakaj je tako težko dobiti solidnega sovoznika za eno dirko, kaj šele za celo sezono ali več,” je bil razočaran Malavašič, ki ga nenastopanje razumljivo jezi. “Škoda je, da se avto ne vozi, če je zato pripravljen. Škoda je tudi za sponzorje, ki z nestrpnostjo čakajo naše tekme.”

Če Ervin že ne bo dirkal v Velenju, pa upa, da bo imel več sreče z iskanjem sovoznika vsaj za reli Maribor, ki bo v začetku prihodnjega meseca. “Zelo si želim odpeljati reli Maribor, zato upam, da bom do takrat imel več sreče s sovoznikom, sicer bo vse skupaj izgubilo vsakršen smisel. Upam, da se vidimo v Mariboru,” je za konec dodal Ervin.

 

Morebitni kandidati za sovoznika se lahko obrnete na Ervina, tudi preko njegovega FB profila:

https://www.facebook.com/ervin.malavasic?fref=ts

 

(foto: Marko Modrijan)