Magnussen za nedeljsko dirko še pod vprašanjem

Avtor prispevka: , objavljeno 31. avgusta 2016 .

Podatek o nastopu Kevina Magnussna na nedeljski dirki v Monzi bo dokončno znan v četrtek. Danec je namreč minuli vikend na VN Belgije doživel hudo nesrečo, ko je pri vsej hitrosti zgrmel v zaščitno ograjo. V četrtek bo v Monzi moral opraviti še pregled v okviru FIA in šele nato bo dobil morebitno dovoljenje za dirkanje.

Posnetki nedeljske nesreče kažejo, da je bil udarec tako hud, da je celo ščitnik za glavo, za katerega se je ves čas govorilo, da je nezlomljiv, odletel iz dirkalnika. Magnussen je sam zapustil dirkalnik, vendar se je takoj videlo, da šepa z eno nogo. Zato je bil tudi pripeljan v bližnjo bolnišnico na prvi pregled.

»Kevin si je poškodoval levi gleženj, vendar dosedanji pregledi večjih poškodb ali zlomov niso pokazali. Še isti večer je lahko zapustil bolnišnico in se vrnil domov na Dansko,« je pojasnila njegova ekipa Renault v uradnem sporočilu. »Nadaljnji pregledi na Danskem so pokazali, da ni ovir za nedeljsko dirko v Monzi,« so še dodali.

Tudi Magnussen sam je prepričan, da je pripravljen za nedeljsko dirko. »Počutim se mnogo bolje, kar je zelo dobro. Imel sem veliko pregledov, ki so dokazali, da nimam nobenih resnih posledic. Prepričan sem in verjamem, da bom ta vikend spet sedel v svojem dirkalniku,« je Renaultov dirkač govoril pred novinarji. Kot rečeno, če bo temu res tako, se bo videlo na odločujočem testu v četrtek.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish