Magnussen: Tu sem, da bi osvajal naslove, ne pa se boril za sedmo mesto

Avtor prispevka: , objavljeno 7. februarja 2020 .

Kevin Magnussen bo letošnjo, še četrto sezono zapored preživel v moštvu Haas. Za prihodnjo, ko bo prihaja do večjih tehničnih sprememb pravilnika, pa si želi biti v položaju, ko bi se lahko boril za naslov svetovnega prvaka. Do danes je sicer sedemindvajsetletni Danec le enkrat stal na odru za zmagovalce – na svojem debiju v Avstraliji leta 2014. Precej drugače kot denimo v lanski sezoni, ko je prav v Albert Parku s šestim mestom zabeležil svojo najboljšo uvrstitev v celotni lanski sezoni. Kljub temu pa še vedno sanja o nastopanju za ekipo v kateri bi se lahko boril za naslov.

“V Formuli 1 sem, ker si želim postati svetovni prvak. Nisem tu zato, da bi se ves čas boril samo za uvrstitev med dobitnike točk. Ne morem si predstavljati, da bi se vsa svoja najboljša leta boril samo za sedmo mesto. Če bo ob zaključku kariere moj najboljši rezultat drugo mesto, to ne bo nekaj na kar bi bil lahko posebej ponosen. Letošnja sezona bo zanj šesta v Formuli 1. Čeprav je debitiral v sezoni 2014, ga je leto kasneje pri McLarenu zamenjal Fernando Alonso. Sezono 2016 je preživel pri Renaultu, nato pa prestopil k Haasu. Še vedno pa upa, da mu uspe prestop v katero izmed treh najboljših moštev in se boriti za zmage in naslove.

“To je zahteven proces. Toda, če uspem nizati dobre rezultate skozi celotno sezono me morda katero izmed najboljših moštev vzame. Potrebno je biti konstanten, dokler se ta vrata ne odprejo. Prišel bo čas, ko ne bom več verjel v to, da lahko postanem svetovni prvak. Toda nisem še tam. To pa niso edine sanje. Želim si zmagati tudi Le Mans in Daytono. Toda želja po uspehu v Formuli 1 je trenutno še vedno nekoliko močnejša.”