Magnussen: Predvidevam, da je Kvyat zmešan

Avtor prispevka: , objavljeno 31. maja 2016 .

Kot da ni v tej sezoni Daniil Kvyat ni povzročil že dovolj težav in razlogov za različne govorice se je na zadnji dirki v Monaku spet izkazal v svojem stilu. Tokrat je imel trk z dirkačem Renaulta Kevinom Magnussenom. Dogodek so si ogledali tudi komisarji Formule 1 in Kvyata kaznovali z dvema kazenskima točkama in s premikom za tri mesta nazaj na naslednji dirki v Montrealu.

Magnussen pa je kratek: »Predvidevam, da je Kvyat zmešan. In očitno ga je premestitev iz boljšega v slabše moštvo Red Bulla bolj prizadelo, kot je tudi sam zatrjeval« . Tudi član ekipe Renaulta Frederic Vasseur ni bil umirjen v pogovoru za časnik Autosport. »Kvyat je prekleto agresiven. Tokrat je zaradi svoje agresije uničil dirko Magnussenu. Pri tem njegov položaj sploh ni bil bistven, saj je zaostajal za dva kroga,« je pojasnjeval Vasseur.

Vendar se Kvyat navkljub kazni ne čuti krivega. V pogovoru po tekmi je namreč trdil, da ga je Magnussen blokiral, saj je dejansko ovinek pred trkom prišlo do rahlega dotika obeh dirkalnikov. »Boril sem se na dirkališču in že nekaj ovinkov poprej, in predvsem pri zadnjem ovinku, me je Magnussen zelo blokiral. Pri ovinku Rascasse sem ga hotel prehiteti ampak se je ponovno postavil pred mano. Ker nisem mogel čez zid, drugače ni šlo,« je pojasnjeval Kvyat.

Je pa Kvyat tudi sam priznal, da je zelo agresiven voznik. V bistvu pravi, da nima v trenutni situaciji ničesar več za izgubiti. Pravi, da je morda res bil malce jezen, ampak bolj zaradi tega, ker je moral že na začetku nazaj v bokse, ker je mislil, da bo moral menjati volan, vendar je naenkrat ponovno spet vse delovalo. Tako je bil njegov postanek nepotreben. Ko je bil ponovno na dirkališču je bil jezen in tako je v 21 krogu tudi prišlo do trka z Magnussenom.

»Meni je v bistvu vseeno, moja dirka je bila tako in tako izgubljena,« je še zaključil Kvyat. Četudi je Magnussen lahko vozil naprej, je sam nekaj krogov po tem zletel iz steze. »Pri trku je Kvyat poškodoval moj dirkalnik in tako je bilo le še vprašanje časa, kdaj dirkalnika ne bom več mogel kontrolirati,« je nadaljevanje opisal Magnussen.

Očitno Magnussen še dolgo ne bo pozabil te dirke, kar je tudi razumljivo. Če izpadeš zaradi svoje napake ali tehnične napake dirkalnika je eno, če izpadeš zaradi napake nekoga drugega, je razočaranje večje.