Magnussen kaznovan

Avtor prispevka: , objavljeno 17. maja 2016 .

Kevin Magnussen je dobil 10-sekundno kazen po dirki, ko so komisarji pregledali kontakt med njim z njegovim tekmecem v ekipi, Jolyonom Palmerjem na nedeljski dirki v Barceloni.

Dogodek se je zgodil v trinajstem ovinku v zadnjem krogu, ko je imel Magnussen zaradi strategije treh postankov v boksih relativno neobrabljene mehke pnevmatike, medtem ko je bila Pamerjeva strategija samo z dvema postankoma. Voznika sta se na koncu dirke borila za trinajsto mesto.

Po mnenju komisarjev, je bila krivda na strani Magnussena, ki je s pribitkom padel mesto po razpredelnici in se tako uvrstil na pentjasto mesto za Felipeja Nasra v Sauberju.

Izjava s strani komisarjev: “Dirkalnik 20 (Magnussen) je bil na novem setu mehkih pnevmatik, dirkalnik 30 (Palmer) je bil na starem setu trdih pnevmatik. Kot rezultat je imel dirkalnik 20 bistveno boljše pnevmatike in s tem boljši oprijem ter hitrost. Ne glede na vse bi moral Magnussen predvideti, da iz trinajstega ovinka ne bo mogel oditi brez trčenja, ki je dirkalnik 30 izrinilo s steze.”

Poleg kazni sta Magnussena doleteli še dve kazenski točki na licenci, ki sta zanj prvi dve od dvanajstih dovoljenih.

Po dirki je Danec dejal: “Za mano ni bil dober dan. Z moštvom bomo preučili, kaj je šlo narobe.