Magnussen in Grosjean se poslavljata od moštva Haas

Avtor prispevka: , objavljeno 22. oktobra 2020 .

Ekipa Haas bo v sezoni 2021 nastopila z novo dirkaško zasedbo. Tako Romain Grosjean kot tudi Kevin Magnussen sta napovedala slovo od ekipe po koncu letošnjega prvenstva.

Zadnje poglavje je zaprto in knjiga je končana,” je navijačem te besede naslovil Romain Grosjean, ki je že od prvega dne član ekipe Haas, ki je v Formulo 1 vstopila leta 2016. Bil je konstanta v moštvu Güntherja Steinerja. Toda za sezono 2021 je bil njegov sedež iz dneva v dan vedno bolj vprašljiv. Sedaj je znano, da Američani z njim ne bodo podaljšali pogodbe.

Že od prvega dne sem pri Haasu. Pet let, v katerih smo imeli vzpone in padce, 92 dirk in 110 osvojenih točk. A vredno je bilo prehoditi to pot. Veliko sem se naučil in sem postal boljši dirkač in človek. Upam, da sem tudi sam pomagal ljudem v ekipi, da se izboljšajo,” tako Francoz.

Tudi za Kevina Magnussena je po štirih skupnih letih nastopilo slovo. “Letošnja sezona Formule 1 bo moja zadnja za ekipo Haas. Preživel sem štiri sijajna leta in se oziram nazaj na čudovito potovanje,” tako Danec. “Biti del povsem nove ekipe, je bil izziv, ki je bil zame zelo zabaven, mi prinesel ogromno izkušenj in mi pomagal, da sem rasel kot dirkač. Geneu, Güntherju in celotni ekipi se želim zahvaliti v lojalnost in zaupanje, ki so ga izkazali v preteklih letih. Glede načrtov prihodnsoti še delam na te, a v doglednem času bom lahko že kaj objavil. Do konca sezone je še šest dirk in odločen sem, da bom dal vse od sebe, da se poslovim z dvignjeno glavo.

Kdo bo sedaj zamenjal oba zdajšnja dirkača, še ni znano. V zadnjem času se kot vroč kandidat omenja Mick Schumacher, česar se Günther Steiner ne bi branil. Kandidat za drugi sedež pa naj bi bil Nikita Mazepin, katerega oče je v Sočiju želel celo kupiti ameriško ekipo. Tudi imeni Nica Hülkenberga in Sergia Pereza lahko pogosto slišimo in beremo.  

Članek lahko preberete tudi na portalu vmax.si      

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj