Magnussen in Grosjean ostajata pri Haasu tudi v naslednji sezoni

Avtor prispevka: , objavljeno 28. septembra 2018 .

Moštvo Haas je danes potrdilo svojo dirkaško zasedbo v naslednji sezoni, v kateri bosta še vedno nastopala Romain Grosjean in Kevin Magnussen. Tako bosta oba omenjena dirkača naslednjo sezono skupaj nastopala že tretjo sezono zapored. Vodja moštva Gunther Steiner je ob tem dejal:

“Zelo smo napredovali v primerjavi z lanskim letom, zato je bila odločitev, da obdržimo oba dirkača zelo enostavna.”

Trenutno gre sicer bolje Kevinu Magnussenu, ki se z devetinštiridesetimi točkami nahaja na devetem mestu v skupnem seštevku.

“Še nikoli nisem bil v tako dobrem položaju odkar sem tukaj v Haasu. Tukaj smo vsi zelo motivirani in strmimo k istemu cilju. Gene Haas si želi, da smo učinkovit, Gunther pa ustvarja zelo prijetno okolje v moštvu tako, da lahko vsak pokaže največ kar lahko. Verjamemo drug v drugega in prav zato dosegamo takšne rezultate.”

Potem, ko je za danskim dirkačem zelo dobra druga sezona v moštvu in je bil njegov podpis pogodbe le formalnost, pa je bil zaradi številnih napak pod večjim pritiskom njegov moštveni kolega Romain Grosjean. Francoz je v drugem delu sezone le pokazal boljše predstave, v Avstriji je s četrtim mestom dosegel najboljšo uvrstitev moštva v Formuli 1, ter tako pomagal moštvu v boju za četrto mesto skupnega seštevka. Zanj bo naslednja sezona že četrta zaporedna za ameriško moštvo, za katero nastopa od njihovega prihoda v Formulo 1 leta 2016.

“V kratkem obdobju je moštvo doseči velike stvari. To je zelo impresivno kar nam je uspelo. Vsi v moštvu smo v to vložili veliko truda. Zelo sem vesel, da bom lahko nadaljeval to zgodbo z moštvom še naprej. Gene je ustvaril nekaj posebnega, nekaj kar pa lahko še izboljšamo in počaščen sem, da sem lahko del tega.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish