Magnussen bi vozil za Haas

Avtor prispevka: , objavljeno 14. septembra 2015 .

Kevin Magnussen je, potem ko so pri McLarnu izdali, da bodo obdržali Jensona Buttona v prihodnji sezoni, razkril, da bi z veseljem vozil za Haas, če bi mu ponudili sedež. Že pred časom je povedal, da ne želi sedeti na klopi kot rezervni dirkač, ampak se želi vrniti za volan. Po drugi strani bi Gene Haas želel pridobiti vsaj enega izkušenega voznika, na mesto katerega se v govoricah postavlja Esteban Gutierrez, Magnussen pa sebe vidi kot idealnega kandidata.

“Ne bom navedel imen moštev, s katerimi sem v stiku. Široko znano dejstvo pa je, da sem v Haasovih mislih, kar je bilo potrjeno tudi z njegove strani v nekaj zadnjih intervjujih. Tako on kot Guenther Steiner, šef ekipe, sta zelo pametna moža in način, kako sta vzpostavila novo moštvo Formule 1, je pameten ter inovativen,” pravi Danec. “Če ni prostora zame pri McLarnu, bi vsekakor rad dirkal s Haasom. V šestih letih pri McLarnu sem se od najboljših dirkačev in inženirjev naučil ogromno, in glede na tehnično znanje imam po mojem mnenju dobre možnosti.”

Magnussen je dodal, da je v stalnih stikih tako z Ronom Dennisom kot Eric Boullierjem v primeru sprostitve prostega mesta. “Soočamo se s težko sezono, a še vedno smo odlično moštvo, ki ve, kako zmagovati, in to bo zagotovo spet prišlo. Enkratno bi bilo, če bi jim pomagal iz tega položaja nazaj na oder za zmagovalce. Alonso in Button sta odlična dirkača, svetovna prvaka, in ne moram nikogar obtoževati, ker ju želijo obdržati. Spoštujem pa to, da mi ne stojijo na poti, če želim poskusiti s katerim drugim moštvom.”

Foto: zimbio

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj