Magnussen: Alonso je Neymar formule 1

Avtor prispevka: , objavljeno 19. julija 2018 .

Kevin Magnussen je tekmeca Fernanda Alonsa, ki se med dirko po radijski zvezi pogosto glasno pritožuje nad obnašanjem drugih dirkačev, primerjal z brazilskim nogometnim zvezdnikom Neymarjem, ki je po mnenju številnih gledalcev na nedavnem nogometnem prvenstvu zaigral prekrške nad njim.

Danec se je v preteklih dirkah pogosto zapletel z dirkačem McLarna, nazadnje na prvem prostem treningu v Silverstonu, ko ga je Španec obtožil nevarne vožnje, saj naj bi ga zrinil s steze. Tudi med dirko za VN Velike Britanije se je protižil nad Magnussenom in dejal: “Tega kar dela Magnussen nisem še videl v življenju.”

Formula ena se ta konec tedna vrača na stezo in sicer z VN Nemčije. Magnussen je na tiskovni konferenci govoril z mediji, ki so ga vprašali, če ima Alonso nemara kakšne osebne zamere. Dirakč moštva Haas je dejal, da se mu o tem sicer ne sanja, saj z njim izven steze nima težav, a je pripomnil: “Veliko se pritožuje prek radijske zveze, toda takšne stvari vidimo tudi v drugih športih. Tudi veliki športniki, kot je Neymar včasih malce pretiravajo.”

Alonso je med dirko v Silverstonu pozval komisarje, da ukrepajo in Magnussena kaznujejo, a se za kaj takšnega niso odločili. “Sodniki me niso kaznovali, tudi direktor dirke ni imel pripomb, zato tega ni potrebno dodatno komentirati,” je povedal Gunther Steiner, šef moštva Haas. “Fernando pač opravlja svoje delo, je eden izmed najboljših voznikov, ki je dober v vseh pogledih. To počne že dolgo, zato ve, na kakšne načine lahko poskuša, zato je pač poizkusil. Seveda si želi izboriti čimveč, vendar mu to dva tedna nazaj ni uspelo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish