MAGNA STEYR: Izdelali 400.000 MERCEDESOV razreda G

Avtor prispevka: , objavljeno 6. decembra 2020 .

Dotični primerek bo odromal v Porenje, kjer ga že čaka novi lastnik. Gre sicer za model G400d, ki ga poganja trilitrski prisilno polnjen šestvaljni dizelski agregat največje moči 243 kW (330 KM).

“Zelo smo ponosni na dosežek, torej 400 tisoč izdelanih enot razreda G. Želeli bi se zahvaliti našim zvestim kupcem in našim zaposlenim, zahvala pa gre tudi našim avstrijskim partnerjem, tovarni Magna Steyr,” je povedal šef divizije terenskih vozil pri znamki iz Stuttgarta, Emmerich Schiller.

Nova generacija razreda G je v proizvodnji od leta 2018, pred nekaj meseci pa so jo ponovno posodobili in ji namenili več možnosti izbire opreme. Kupci si lahko vožnjo prilagodijo tudi s programom za personalizacijo ‘G manufaktur’, ki vključuje zunanje barve po meri in še več možnosti izbire dodatne opreme. Po navedbah proizvajalca se približno 60 odstotkov vseh kupcev razreda G odloči za program G manufaktur.

Zgodovina terenske ikone, ki je prednik celotne ponudbe terencev znamke, torej tudi velika črka ‘G’ v njihovih oznakah, se je začela leta 1972 s sodelovanjem podjetij Daimler-Benz in Steyr-Daimler-Puch. Zasnovan je bil tako, da je ponujal izjemne zmogljivosti na težkih terenih, ne da bi pri tem žrtvoval vsakodnevno uporabnost, v sodobnem času pa Mercedes-Benz razred G ob vsem naštetem ponuja tudi brezkompromisno udobje in popolno prilagoditev željam kupcev.

Galerija: 400.000-i primerek – Mercedes razred G

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish