M-Sport rešil “Titanak”

Avtor prispevka: , objavljeno 7. marca 2015 .

Ott Tanak je na reliju v Mehiki postal ena izmed žrtev težkih hitrostnih preizkušenj. Estoncu je na zaviranju pred enim izmed zavojev počilo prednje desno vpetje kolesa, zato sta s sovoznikom postala le potnika v Ford Fiesti, ki je zgrmela po pobočju v jezero in se v njem potopila.

K sreči ni bil poškodovan nihče, sovoznik Raigo Molder pa je bil v nesreči še tako priseben, da je iz tonečega avtomobila rešil vse zapiske hitrostnih preizkušenj.

Moštvo M-Sport je bilo odločeno dirkalnik spraviti nazaj v pogon in čeprav je le ta pod vodo čakal kar deset ur, so mehaniki, katerim sta pomagala tako Tanak kot Molder, čez noč uspeli popraviti Fiesto. Zamenjati je bilo potrebno menjalnik, posodo za gorivo, hladilni sistem, vso elektroniko, zavorni sistem, razdrli pa so tudi motor, ki je bil poln vode.

Za nameček so popravili tudi “kozmetične” poškodbe, ki jih je dirkalnik utrpel pri neljubem dogodku, z delom pa so končali v pičlih treh urah.

“Česa takšnega še nismo videli. Avto je bil ves dan pod vodo, popolnoma potopljen in ekipa ga je popolnoma obnovila v le treh urah,” je bil navdušen Tanak. “Izziv je bil nor, toda vedel sem, da mu bodo fantje pri M-Sportu kos. Neizmerno jih spoštujem,” je še dodal.

This slideshow requires JavaScript.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish