Luca Marini za dve leti k Repsol Hondi, uradna potrditev še ta konec tedna

Avtor prispevka: , objavljeno 13. novembra 2023 .

Italijan Luca Marini naj bi še v tem tednu tudi uradno potrdil prestop iz ekipe VR46 k Repsol Hondi, kjer bo dirkal vsaj naslednji dve sezoni.

Marini bo, kot kaže, tako sledil poti pol brata Valentina Rossija, ki je prav tako v začetku kariere dirkal s Hondo, v garaži japonskega proizvajalca pa bo po vsej verjetnosti sodeloval z istim šefom mehanikov, Santijem Hernandezom, ki je v zadnjih letih tesno sodeloval z Marcom Marquezom.

Najbolj pomemben del, ki naj bi prepričal Marinija k prestopu, je prav trajanje pogodbe, saj so pri Hondi sprva Italijanu ponujali pogodbo za eno sezono, na sestanku med Marinijevem menedžerjem in Hondo v paddocku v Maleziji pa so očitno dosegli dogovor o dolgoročnejšem sodelovanju. Za zdaj dogovor še ni uradno potrjen, čeprav ga je neuradno potrdil Marc Marquez, navidez pa ga potrjuje tudi objava Valentina Rossija na socialnih omrežjih, ki je objavil svojo fotografijo v garaži Honde.

Marinijevo mesto v Rossijevemu moštvu pa naj bi zasedel zmagovalec nedeljske dirke razreda Moto2, Fermin Aldeguer, drugi izmed najverjetnejših kandidatov pa je Tony Arbolino.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj