Luca Marini načrtuje odhod iz bratove ekipe VR46

Avtor prispevka: , objavljeno 5. novembra 2023 .

Luca Marini je v pogovoru za španski AS dejal, da je njegov prvi cilj zmagati na dirki MotoGP, nato pa poiskati mesto v tovarniški ekipi.

Italijan je v razred MotoGP vstopil z ekipo VR46, katere lastnik in vodja je njegov brat Valentino Rossi in ki letos beleži zelo uspešno sezono. Toda v letošnjem prvenstvu je Marinija nekoliko zasenčil njegov moštveni tekmec Marco Bezzecchi, ki je teoretično še vedno v boju za naslov svetovnega prvaka.

Postati prvak razreda MotoGP je tudi Marinijev cilj: “Toda za zdaj je prvi večji cilj zmagati na dirki, nato pa najti mesto v tovarniški ekipi, kjer bi rad razvil motocikel, ki bo ustrezal mojemu slogu vožnje.”

Marini je nedavno govoril s šefom moštva Repsol Honda, Albertom Puigom, vendar Italijan izključuje možnost prestopa k Hondi v naslednji sezoni. “Trenutno imam pogodbo z mojim moštvom do konca naslednje sezone in moram se izkazati, saj imamo velik potencial. Vendar pa je potrebno razmišljati tudi vnaprej. Biti dirkač Honde je izjemna priložnost, četudi trenutno nimajo najboljšega motocikla. Mislim pa, da bo Honda nekoč imela spet konkurenčen motocikel, s katerim se bo mogoče boriti za naslov svetovnega prvaka.”

Toda prestop v tovarniško ekipo bi pomenil, da bo zapustil bratovo moštvo: “Seveda, toda to moram storiti. Moram si sam utreti pot. V trenutni ekipi sem profesionalec, vsak dan dan vse od sebe, da bi dosegel čim boljši rezultat. Toda, ko bo prišel čas, bom poskušal prestopiti v tovarniško moštvo, saj verjamem v svoje sposobnosti, da razvijem dober motocikel. Morda sem na najboljši točki kariere, vendar pa mislim, da lahko dosežem še več. Sodelovati moram z ekipo in se izboljševati na vsaki dirki, ter uživati. Vozim Ducatija, ki je konkurenčen motocikel s katerim lahko zmagaš na vsaki dirki.”

Prihodnjo sezono bo vozil letošnji Ducatijev motocikel, Marini pa vidi še nekaj prostora za izboljšanje: “Motocikel je sicer zelo dovršen in močan na veliko področjih. Toda ne bi bilo slabo, če bi bil malce hitrejši na ravninah, to pa pri Ducatiju lahko dosežejo. Motor je zelo močan, tudi aerodinamika je zelo dobra, Ducatijevi inženirji pa imajo vedno še kakšno dobro zamisel.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj