Lowe: Izgubljen trening za Rosberga ni katastrofa

Avtor prispevka: , objavljeno 8. julija 2016 .

Tehnični direktor moštva Mercedes, Paddy Lowe je prepričan, da bo Nico Rosberg uspel nadoknaditi izgubljen popoldanski prosti trening.

Potem ko so pri Mercedesu svojima dirkačema izdali zadnje opozorilo v primeru, da na kateri izmed dirk spet trčita, je moral Nico Rosberg že danes zaradi dveh zaporednih tehničnih napak na dirkalniku izpustiti enega izmed dveh treningov, medtem ko je Lewis Hamilton nemoteno opravil simulacijo tako kvalifikacij, kot dirke in zbral pomembne podatke. “To ni bilo dobro za Nica, saj je v primerjavi z Lewisom v zaostanku,” je priznal Lowe. “Manjka mu ta trening, medtem ko je Lewis odlično opravil svoje delo. Vozil je tako na mehki, kot srednje trdi zmesi gum, tako z veliko, kot z malo goriva. S tem je zbral vse potrebne podatke za kvalifikacije in dirko, katere pa lahko v določeni meri prenesemo na oba dirkalnika. Nico si bo lahko pomagal z Lewisovimi podatki. Do začetka tretjega treninga bo že nadoknadil vse zamujeno in bo pripravljen na kvalifikacije,” je Rosbergove privržence miril Lowe.

“Videli ste, kako mu je to uspelo prejšnji teden v Avstriji,” je nadaljeval Britanec. “Po težavah z vzmetenjem na tretjem treningu je na kvalifikacijah zapeljal na stezo in bil takoj najhitrejši v vseh sektorjih. To ima v sebi.Na prvem treningu smo danes videli zanimivo malo tekmovanje med Lewisom in Nicom, ki sta si izmenjevala najhitrejše kroge.”

Lowe pa je priznal tudi, da mehaniki niso uspeli ugotoviti, kje dirkalniku pušča hladilna tekočina. “Še vedno ne vemo, če sem iskren,” je povedal. “Dirkalnik smo popolnoma razdrli in ga pregledali. Tik pred začetkom treninga se je pojavilo majhno puščanje tekočine. Upali smo, da bo lahko vozil kljub temu, brez da bi napako odpravili, saj je šlo za majhno puščanje, toda na koncu smo ubrali previdno pot, s katero smo preprečili, da bi se poškodovala pogonska enota. Gre za motor, ki se uporablja le za petkove treninge, torej to ni motor, ki bi bil namenjen uporabi na dirki, toda če bo treba, ga bomo morali uporabiti v nedeljo. Zato v tej fazi nismo želeli tvegati okvare,” je še pojasnil Lowe.

Foto: Mercedes