Lotusovi tovornjaki sedaj na poti v Monzo

Avtor prispevka: , objavljeno 2. septembra 2015 .

Pri Lotusu so se vse do danes soočali s kratkoročnimi obveznostmi, a danes je končno jasno, da gredo v Monzo. Lastniki ekipe, finančni holding, čakajo na potrditev Renaulta o potencialnem prevzemu. Renault namreč namerava odkupiti večino obveznic, saj se želijo v Formulo 1 vrniti kot tovarniška ekipa. Pri Renaultu vsaj glede finančnega vidika še ni vse jasno.

Glede na to, kaj se dogaja s Francozi pri prevzemu, so se lastniki, investitorji v ekipo iz Enstona odločili, da trenutno prenehajo z investicijami. To je pomenilo, da je veliko računov ostalo neporavnanih. Celo Bernie Ecclestone je povedal za The Times, da je pomagal poplačati ekipo: “Želim pomagati ljudem, ki delajo. Upam, da bodo kmalu našli skupen jezik z Renaultom, da se situacija popravi.”

Kompliciralo se je že pred madžarsko dirko, kjer pri Pirelliju niso želeli dobaviti pnevmatik zaradi neplačanih računov. Tudi v Belgiji so imeli težave, saj so jim želeli zarubiti tovornjake. Lotusov šef je sicer našel kompromis na kratek rok, zaradi česar bodo nastopili vsaj še v Monzi, in sicer z upanjem na dosežen dogovor z Renaultom. Renault ima v planu za 2016 s svojimi motorji opremljati še Toro Rosso in Red Bull.

18 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
18
0
Radi bi slišali tvoje mnenje, prosim napiši komentar!x
()
x