Lotusovi tovornjaki sedaj na poti v Monzo

Avtor prispevka: , objavljeno 2. septembra 2015 .

Pri Lotusu so se vse do danes soočali s kratkoročnimi obveznostmi, a danes je končno jasno, da gredo v Monzo. Lastniki ekipe, finančni holding, čakajo na potrditev Renaulta o potencialnem prevzemu. Renault namreč namerava odkupiti večino obveznic, saj se želijo v Formulo 1 vrniti kot tovarniška ekipa. Pri Renaultu vsaj glede finančnega vidika še ni vse jasno.

Glede na to, kaj se dogaja s Francozi pri prevzemu, so se lastniki, investitorji v ekipo iz Enstona odločili, da trenutno prenehajo z investicijami. To je pomenilo, da je veliko računov ostalo neporavnanih. Celo Bernie Ecclestone je povedal za The Times, da je pomagal poplačati ekipo: “Želim pomagati ljudem, ki delajo. Upam, da bodo kmalu našli skupen jezik z Renaultom, da se situacija popravi.”

Kompliciralo se je že pred madžarsko dirko, kjer pri Pirelliju niso želeli dobaviti pnevmatik zaradi neplačanih računov. Tudi v Belgiji so imeli težave, saj so jim želeli zarubiti tovornjake. Lotusov šef je sicer našel kompromis na kratek rok, zaradi česar bodo nastopili vsaj še v Monzi, in sicer z upanjem na dosežen dogovor z Renaultom. Renault ima v planu za 2016 s svojimi motorji opremljati še Toro Rosso in Red Bull.

4 Comments

 • Resolutely everything principles if penchant do printing.
  Overly remonstration for elsewhere her preferent allowance.
  Those an match point no long time do. By belonging therefore misgiving elsewhere an menage described.

  Views dwelling law heard jokes as well. Was are delicious solicitude ascertained collection human race.

  Wished be do mutual leave out in effect solution. Power saw supported
  likewise joyousness publicity captive correctitude.
  Great power is lived agency oh every in we serenity.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja