Lotus zaključil snemalni dan na Brands Hatchu

Avtor prispevka: , objavljeno 28. aprila 2015 .

Bivše prizorišče Velike nagrada Velike Britanije v Brands Hatchu je prvič v zadnjih sedmih letih gostilo sodobne dirkalnike Formule 1, saj je Lotus organiziral snemalni dan.

Romain Grosjean, Pastor Maldonado in rezervni dirkač Jolyon Palmer so prikazali vožnjo z letošnjim dirkalnikom E23 ter z Lotusom 72E, za volanom katerega sta se med letoma 1973 in 1974 borila Emerson Fittipaldi ter Ronnie Peterson. Oba dirkalnika sta bila na stezi popoldne, medtem ko je Lotus večino dopoldneva namenil snemanju na različnih delih dirkališča, v boksih in prikazu štartov. Moštvo je med kosilom odprlo ulico boksov za navijače.

To je bil prvi dogodek v Brands Hatchu po tistem, ko je leta 2008 v okviru DTM Lewis Hamilton odpeljal demonstrativno vožnjo z dirkalnikom MP4-23, ki ga je istega leta pripeljal do naslova svetovnega prvaka. Zadnja dirka pa je na stezi, ki je skupno gostila štirinajst dirk za svetovno prvenstvo, potekala leta 1986, ko sta Williamsa uprizorila dvojno zmago – domačin Nigel Mansell pred Nelsonom Piquetom.

0 0 glasovi
Oceni komentar