Lotus z aktivnim vzmetenjem in DDRS?

Avtor prispevka: , objavljeno 17. aprila 2013 .

 
Pri Lotusu pravijo, da bodo takoj po dirki za veliko nagrado Bahrajna, ki bo ta konec tedna, in še pred naslednjo dirko za VN Španije, preizkusili najnovejšo različico dvojnega DRS sistema. Tehnični direktor Lotusa James Allison je povedal, da bodo pasivno napravo, ki pri določenih hitrostih izboljša delovanje nastavljivega zadnjega krilca, preizkusili med aerodinamičnim testom.

“Na njem nas čaka še nekaj dela, ” je povedal Allison. “DDRS bom preizkusili med Bahrajnom in začetkom evrospkega dela sezone, ko bomo imeli priložnost opraviti nekaj takoimenovanih testov v ravnini.”

Med koncem dirke za VN Kitajske in prvim prostim treningom pred dirko v Bahrajnu bo minilo le pet dni, zato imajo ekipe na voljo le malo časa za dostavno novih delov dirkalnikov. Toda kljub temu bodo pri Lotusu v Bahrajnu na dirkalniku preizkusili nekaj novosti, med katerimi je tudi njihova različica aktivnega vzmetenja. “K delom, ki smo jih uporabili na VN Kitajske, ne bomo dodali nič revolucionarnega, bomo pa preizkušali sprememnjeno vzmetenje. Gre za evolucijo nečesa, kar smo uspešno preizkusili na testiranjih pred sezono,” je razkril Allison.

“Vedno poskušamo najti pravi kompromis med mehanskim oprijemom, ki ga vzmetenje nudi gumam, ter optimalno višino aerodinamične platforme nad stezo, in prepričani smo, da nam bodo te novosti olajšale to delo.”

Allison ocenjuje, da bi steza Sakhir v Bahrajnu morala ustrezati Lotusovemu dirkalniku E21. “Steza v Bahrajnu ima nekaj posebnosti, zaradi katerih smo nekoliko bolj optimistični. Steza je naprimer zelo zahtevna do zadnjih gum in kot kaže imamo na tem področju majhno prednost, saj kadar nam uspe najti prave nastavitve, je dirkalnik zelo nežen do gum. Kot drugo pa imamo dirkača, predvsem tu gre za Kimija, ki zna dirkalnik peljati hitro, brez da bi pri tem prekomerno obremenjeval gume.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj