Lotus ustavil debi novih gum

Avtor prispevka: , objavljeno 7. junija 2013 .

 

Eric Boullier je postavil nepremostljivo prepreko načrtom opremljevalca gum Pirelli, da v Silverstonu ekipam formule ena ponudi nove gume. Pirelli je načrtoval uporabo novih gum že v Kanadi, toda debi novih gum so nato prestavili na VN Velike Britanije v Silverstonu. Toda Boullier, šef moštva Lotus, je dejal: “Novih gum ne bo niti v Angliji. Pirelli bo preizkusil nove gume, toda če želijo zamenjati gume, morajo za to pridobiti soglasje vseh ekip in tega ne bodo dobili.”

Boullier je dejal, da lobiranje moštev Red Bull in Mercedes, tega dejstva ne bo spremenilo. “Pravial so enaka za vse. Trenutne gume smo preizkusili lani v Braziliji. Gre za pomemben sestavni del tehničnega in športnega vidika letošnje sezone, zato ne vidim razloga, zakaj bi dovolili spremembe med sezono.”

Sebastian Vettel pa vztraja, da bi morali nove gume uvesti že v Kanadi, z vidika varnosti. “Ne eno ne drugo ni pretirano varno, kaj ne?” je dejal aktualni prvak, ko so mu pojasnili razliko med počeno gumo ter gumo, s katere se odlepi tekalna plast. “Ne želim dramatizirati, toda na primeru Felipeja Masse smo vsi videli, kaj se lahko zgodi, če v dirkača prileti leteč predmet. Ne bi želel, da me v glavo zadane leteč plašč z gume.”