Lotus: Spodrsljaj iz Kanade se ne bo ponovil

Avtor prispevka: , objavljeno 11. junija 2013 .

 
Pri Lotusu so prepričani, da bodo že na dirki za VN Velike Britanije v Silverstonu spet konkurenčni, kot na dirkah do sedaj. Kimija Raikkonena je tekmec v boju za naslov prvaka Sebastian Vettel v nedeljo prehitel za krog, Finec pa ves konec tedna ni imel prave hitrosti, da bi se lahko kosal z najboljšimi. Dirko je končal na devetem mestu, toda šef moštva Eric Boullier je prepričan, da bo slika povsem drugačna v Silverstonu, saj bo steza precej bolje ustrezala njihovemu dirkalniku E21.

“Steza v Kanadi je zelo specifična in z našim dirkalnikom nikakor nismo mogli optimalno segreti gum. Pa tudi hladno in mokro vreme nam ne pomaga,” je povedal Boullier. “Romain je na treningih kazal solidno hitrost, toda na dirki smo bili sekundo in pol počasnejši od Red Bulla in Mercedesa. Sekunde in pol ne izgubiš od ene do druge dirke, zato vemo, da ta zaostanek le odraža, da nam nekaj ni šlo po načrtu.

Za Silverstone pripravljamo nekaj novosti s katerimi upamo, da se bomo približali vodilnim. Pa tudi na običajnih tsezah bi morali iz dirkalnika izvleči najboljše.”

Boullier se ne strinja s trditvijo, da padec forme moštva Lotus kaže na to, da izgubljajo razvojno bitko. “Izgubili smo nekaj mest, zato se moramo močno potruditi, da obdržimo hitrost. Vemo, da je dirkalnik konkurenčen, tako kot tudi moštvo. Ni razloga zakaj se ne bi spet mogli boriti za stopničke. Petih stopničk od začetka sezone nismo dobili zgolj po naključju, temveč zato, ker je paket konkurenčen. Kljub temu, pa nam na nekateri stezah morda ne bo šlo najbolje. Tega se zavedamo in na tem moramo delati, da ne bi na težave naleteli na manj zahtevnih stezah, pa tudi v prihodnji sezoni.”