Lotus Raikkonena izgubil zaradi finančnih razlogov

Avtor prispevka: , objavljeno 19. septembra 2013 .

 

Kimi Raikkonen je na tiskovni konferenci v Singapurju razkril, da se je za prestop k Ferrariju odločil zaradi finančnih razlogov. Moštvo Lotus namreč še vedno ni poravnalo vseh obveznosti do Ledenega Moža, ki pa je vendale poudaril, da ne dirka zaradi denarja. “Rad dirkam, le zato sem tukaj. Lotus pa sem zapustil izključno zaradi finančnih razlogov. Na žalost nisem prejel svoje plače,” je pojasnil prvak iz leta 2007.

Raikkonen se prihodnjo sezono torej seli nazaj k Ferrariju, kjer je dirkal v sezonah od 2007 do 2009. Njegov moštveni kolega bo Fernando Alonso in kljub številnim napovedim eksplozivne mešanice v dirkaški zasedbi Maranella, Raikkonen ne predvideva nikakršnih napetosti s Špancem.

“Ne vidim razlogov, zakaj se sodelovanje z Alonsom ne bi dobro obneslo. Dovolj sva stara, da se zavedava, kaj počneva. Če bo prišlo do kakšnega nesporazuma, sem prepričan, da ga bova lahko rešila s pogovorom, saj nisva stara dvajset let. Morda se motim, pa vendar sem prepričan, da ne bo težav,” je pojasnil Finec.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj