Lotus pripravljen na pogajanje z Raikkonenom

Avtor prispevka: , objavljeno 9. julija 2013 .

Lotusovi šefi verjamejo, da lahko  zadržijo Kimija Raikkonena v ekipi kljub temu, da ga k sebi vabi v zadnjih letih zelo uspešen Red Bull. Bike namreč zapušča Mark Webber, zaradi česar iščejo njegovo dostojno zamenjavo. To pomeni, da verjetno ne bodo angažirali kakšnega svojega dirkača iz ekipe Toro Rosso, ampak pogledali po konkurenci, kjer se daleč najboljša opcija kaže Kimi Raikkonen.

Pri Lotusu so sicer v letošnji sezoni pokazali, da bi se bili zmožno boriti tudi za naslov, zaradi česar Lopez razlaga: »Zelo dobro ga poznamo in vemo, da mu je pri nas všeč. Torej je vse na nas, da mu ponudimo pravi material, s katerim se bo lahko boril za najvišja mesta. Verjamem, da, če mu ponudimo pravi material, da bo ostal pri nas.« Naj spomnimo, da je bil Kimi pri Ferrariju nezadovoljen (oziroma ne dovolj srečen), zaradi česar je celo formulo ena potisnil na stran, sedaj pri Lotusu pa »Ledeni Finec« postaja vse bolj nasmejan.

Govorice, ki prihajajo iz ekipe pravijo, da Kimi čaka le na to, da bo ekipa zagotovila zadostna finančna sredstva in seveda konkurenčni dirkalnik. Lopez poleg vsega pravi, da je ekipa pisana zanj, zaradi česar je tudi sam tako zelo zadovoljen: »odločiti se bo moral sam, a tu res vsi delamo zanj in verjamem, da smo zanj najboljša ekipa. Imamo nekoliko manjši proračun, a v primerjavi z Red Bullom smo zelo konkurenčni.«

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje