Lotus: Presenečeni smo, Kimi je bil odličen

Avtor prispevka: , objavljeno 23. aprila 2014 .

Nekdanji šef Kimija Raikkonena, Gerard Lopez je dejal, da je presenečen nad Finčevimi težavami za volanom ferrarija F14T, saj je bil za volanom njegovega lotusa zelo močan nasprotnik.

Prvak iz sezone 2007 se je po dveletnem premoru od dirkanja v formuli ena v sezoni 2012 vrnil kot dirkač ekipe Lotus in v obeh sezonah naravnost navdušil z dirkaškimi predstavami, še posebej, ko so v Entonu dirkalnik prilagodili Finčevim željam.

Po dveh letih se je letos odločil vrniti k Ferrariju, kjer pa ne najde prave forme, kar lastnika moštva Lotus, Gerarda Lopeza močno preseneča. “Da, definitivno sem presenečen,” je priznal Lopez. “Pri nas je kazal zelo dobro formo, zato nas zaostanek za najboljšimi letos preseneča. Vem kako dober je Fernando Alonso, le predstavljajte si, kako bi bilo, če bi vsa ta leta sedel v Red Bullovem dirkalniku. Toda vem tudi kako dober je Kimi. Znašel se je v novem moštvu in pri Kimiju je veliko odvisno od tega, kaj se dogaja okrog njega. Pri nas se je vedno počutil udobno. Enostavno ne morem pojasniti, zakaj stvari ne tečejo njemu v prid,” je še dodal Lopez.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish