Lotus potrdil Grosjeana in Maldonada za 2015

Avtor prispevka: , objavljeno 19. novembra 2014 .

Samo deset dni pred finalno dirko sezone v Abu Dhabiju so pri Lotusu potrdili dirkaško zasedbo. Romain Grosjean in Pastor Maldonado bosta še naprej ostala v ekipi, kjer velja omeniti, daj e švicarski dirkač Grosjean v ekipi že vse od leta 2009. Sicer se je vrnil leta 2011 kot rezervni dirkač, ko je osvojil tudi naslov v GP2, nato pa zopet dirkal v sezoni 2012. Do danes je Romain osovjil devet uvrstitev na oder za zmagovalce, letos pa najvišje končal zgolj na osmem mestu.

Na drugi strani pa imamo Maldonada, ki je že leto pred svojim moštvenim kolegom osvojil naslov v seriji GP2 in nato prestopil v F1 k Williamsu. Pri angleški ekipi je dirkal tri leta, nato pa presedlal v Lotus za eno sezono. Nase je prvič opozoril, ko je leta 2012 osvojil špansko veliko nagrado, a le enkrat v sezoni prišel med dobitnike točk.

S to oznanitvijo je ostalo prostih le še nekaj dirkaških mest za prihodnjo sezono. Pri Ferrariju se pričakuje potrditev VEttla, ki bo zamenjal Alonsa. Španec pa odhaja k McLarnu. Pri Toro Rossu je odprto še eno mesto, pod vprašanjem pa sta še Marussia in Caterham, kjer se sploh ne ve ali bodo uspeli priti na štartno vrsto, kaj šele kdo bo dirkal zanju. Za konec pa velja omeniti še dejstvo, da bo v prihodnji sezoni Lotus dirkal z Mercedesovimi motorji, kar bo glede na letošnjo sezono definitivno velik plus za njih.

 

Foto: Lotus