Lotus opustil razvoj letošnjega dirkalnika

Avtor prispevka: , objavljeno 5. septembra 2014 .

Romain Grosjean je pred VN Italije dejal, da pri Lotusu nič več ne razvijajo letošnjega dirkalnika, saj so se odločili odpisati letošnjo sezono, ki je bila zanje še posebej težka vse od začetka. Na prostih treningih sta bila Grosjean in moštveni kolega Pastor Maldonado počasnejša od dirkača ekipe Marussia, Julesa Bianchija.

“Imamo težave z aerodinamično doslednostjo dirkalnika. To težavo imamo od prvega dne in letos je ne moremo povsem odpraviti,” je pojasnil Grosjean. “Zdaj se posvečamo dirkalniku za prihodnjo sezono, letošnjega pa ne bomo več posodabljali.”

Ekipa Lotus je letos zbrala vsega skupaj dve točki, ki ju je pridirkal prav Francoz na dirki v Španiji in Monaku. Na nove točke ta ne računa več, saj naj bi imeli že težave s prebojem v drugi del kvalifikacij. “Imeli smo nekaj težav na drugem treningu. Imel sem težavo z motorjem, nakar sem zapeljal s steze in pri tem poškodoval dno. To me je tudi stalo časa v hitrem krogu z majhno količino goriva. Kljub vsemu pa ta dirkalnik preprosto ni dober na takšnih dirkališčih.

Mislim, da bomo imeli težave s prebojem v drugi del kvalifikacij. Morda se bomo jutri malce izboljšali, a bo šlo zelo na tesno.”

Foto: Lotus F1 Team