Lotus mora hitro ujeti korak z najboljšimi

Avtor prispevka: , objavljeno 5. maja 2013 .

 
Kimi Raikkonen je pred dirko za veliko nagrado Španije dejal, da se bodo morali pri Lotusu zelo potruditi, če bodo hoteli sodelovati v boju za naslov svetovnega prvaka v tej sezoni. Finec je dejal, da bo v razvojni bitki težko slediti Red Bullu.

Svetovni prvak iz sezone 2007, ki je v skupnem seštevku prvenstva drugi z desetimi točkami zaostanka za Sebastianom Vettlom, je dodal, da bo ključnega pomena ves čas posodabljati dirkalnik E21, potem ko bodo v Španiji uporabili prvo večjo nadgradnjo.

“Seveda je začetek dober in v primerjavi z lani smo v boljšem položaju, vendar pa je sezona še dolga in je še prezgodaj za ocene, ali se lahko borimo za naslov vse do konca,” je povedal Raikkonen, ki se je med dobitnike točk uvrstil na zadnjih 22 dirkah. “Težko bo ujeti Sebastiana, če bo ves čas dosegal dobre rezultate, zato mu moramo začeti krasti točke. A nihče ne ve, kaj se lahko še vse zgodi. Še naprej se bomo trudili izboljšati dirkalnik, potem pa bomo videli, kje bomo končali sezono.”

Na vprašanje, kaj mora ekipa storiti v nadaljevanju sezone, je v svojem slogu odgovoril:”Še večkrat zmagati! Ujeti moramo vodilne in za to bomo morali delati dvakrat toliko, kot oni. Nobena skrivnost ni, da bi radi iz dirkalnika na kvalifikacijah izvlekli več hitrosti. Na vrhu je zelo izenačeno in če se želimo boriti za zmage, moramo biti nekje v prvih dveh vrstah.

Lepo je, da evropski del sezone začenjamo tu, kjer smo, saj ekipe tu pričnejo na svoje dirkalnike nameščati številne novosti. Zgodaj je še, toda vsekakor je boljše, da smo od začetka sezone osvajali veliko točk, kakor da teh točk ne bi imeli. Nadaljevati moramo s takšnim zbiranjem točk, četudi nas čaka kakšen slab dirkaški konec tedna, moramo končati čim višje. Tako se bomo borili do konca sezone,” je še povedal Raikkonen, ki je zmagal na letošnji uvodni dirki v Avstraliji, potem pa v Sepangu dodal še nekaj točk preden je na Kitajskem in v Bahrajnu končal na drugem mestu.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj