Lotus do konca sezone z Raikkonenom

Avtor prispevka: , objavljeno 7. novembra 2013 .

 

Čeprav so se na spletu pojavile govorice, da naj bi Kimi Raikkonen in Nico Hulkenberg za zadnji dve dirki letošn je sezone zamenjala dirkaška sedeža, je šef moštva Lotus, Eric Boullier zatrdil, da je Finec povsem na njihovi strani in da bo dirkal za njegovo ekipo.

“Kimi je z nami,” je povedal Boullier, ki je pojasnil, da še vedno verjame v Ledenega moža, čeprav je bil v Abu Dabiju zaradi nepravilnosti na dnu dirkalnika diskvalificiran s sobotnih kvalifikacij, dirko pa je po štartu iz začelja končal že v prvem krogu zaradi trčenja z Giedom van der Gardom.

“Za odločitev komisarjev ne nosi krivde, dogodek v prvem ovinku pa se je zgodilo nekaj, kar se pač dogaja. Kimi je tu z nami. Je velik človek in dal bo vse od sebe.”

Boullier pa je priznal, da je izjemnega pomena, da moštvo razreši svoje finančne težave. “Tako kot v vsakem podjetju, je tudi v dirkaških ekipah potrebna stabilnost. Potrebna je strategija za prihodnost. Vsi v ekipi se morajo osredotočiti le na eno stvar: izdelati dober dirkalnik in si zagotoviti dobrega dirkača. Prav hitro se lahko zamotiš z različnimi stvarmi, medtem ko se želiš osredotočiti le na dirkanje.

Toda na koncu koncev ni važno, kaj se dogaja v ozadju. Potrebni so rezultati na stezi,” je še dodal Boullier.