Lotus je s prihodom Carmen Jorda dvignil veliko prahu

Avtor prispevka: , objavljeno 27. februarja 2015 .

Moštvo Lotus je potrdilo, da se jim je v čevljih razvojnega dirkača pridružila Španka Carmen Jorda. Jorda že tri leta dirka v seriji GP3, večinoma v začelju. sezone 2012-2014 je končala na 28., 30. in 29. mestu, zato kolegi dirkači nad odločitvijo Lotusa zmajujejo z glavo.

26-letna Carmen bo delala v moštvenem simulatorju, dobila pa bo tudi priložnost voziti letošnji dirkalnik E23. Vprašanje, ki si ga vsi zastavljajo je, kaj lahko Jorda, poleg seveda veliko medijske pozornosti in morebitnega denarja, doprinese ekipi, saj naprimer lani niti ene dirke ni končala med prvimi desetimi, medtem ko je v enakem dirkalniku Britanec Dean Stoneman zmagal.

“O tem, da bom vozila dirkalnik formule ena, sanjam že od malih nog,” je dejala. “To, da sem se pridružila ekipi Lotus je velik korak v smeri mojega cilja.”

Veliko Jordino novico je komentiral tudi njen moštveni kolega iz sezone 2012, Rob Cregan, ki je na twitterju zapisal: “Carmen Jorda ne bi znala razviti niti fotografskega filma, kaj šele hibridni dirkalnik formule ena.”

Nezadovoljstvo je izrazil tudi Mitch Evans, prvak serije GP3 iz sezone 2012, ter zmagovalec lanske dirke serije GP2. Na Lotusov twitter profil je zapisal: “Saj še ni prvi april!”

This slideshow requires JavaScript.

 

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo