Lotus boljši v dežju

Avtor prispevka: , objavljeno 16. marca 2013 .

 
Pri Lotusu so iz današnjega dne uspeli izvleči nekaj pozitivnih zaključkov. Še najbolj so bili veseli dejstva, da se njihov dirkalnik E21 v dežju obnaša precej bolje, kot njegov predhodnik.

“Današnji dan je zelo pozitiven. Na zadnjem prostem treningu sem bil najhitrejši, kar je prvič v moji karieri, da sem bil na vrhu na uradnem treningu, za kar se zahvaljujem ekipi, za ves trud. Z nastavitvami smo ubrali povsem nov pristop, kar se je očitno obrestovalo. Žal je nadaljevanje kvalifikacij prestavljeno, a že z dosežki v prvem delu smo lahko zadovoljni. Mokra steza lani ni bila naš zaveznik, vendar smo danes videli, da smo se izboljšali.

Žal mi je za gledalce, ki so vztrajali z nami navkljub slabemu vremenu. Jutri nas čaka velik dan, ki bo kot kaže predvsem suh, zato upamo, da jim bomo lahko uprizorili zanimivo predstavo,” je povedal Romain Grosjean.

“Ni bilo lahko najti pot mimo vseh dirkalnikov na stezi. Veliko dirkačev je zapeljalo s steze, izobešene so bile rumene zastave, toda na koncu smo se uvrstili v drugi del kvalifikacij, tako da ni vse tako slabo. Dirkalnik v dežju ni slab. Vsekakor je boljši kot lani, vendar danes je bilo težje najti prostor na stezi. Škoda je, da je nadaljevanje kvalifikacij prestavljeno na jutri, vendar je za vse dirkače enako,” je kvalifikacije komentiral Kimi Raikkonen.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj