Lotterer za Caterham?

Avtor prispevka: , objavljeno 18. avgusta 2014 .

Trikratni zmagovalec dirk Le Mans 24 Hours Andre Lotterer bi lahko presenetljivo presedel v formulo ena in sicer že na belgijski veliki nagradi. Andreu se namreč ponuja sedež v Caterhamu, kjer so se pojavili novi lastniki, ki pa so odprti do možnosti o menjavi dirkaške zasedbe.

Namreč Caterham ima vse možnosti, da med konstruktorji pridejo do desetega meta, a za to bodo potrebovali boljše dirkače in ena izmed možnosti je ravno Lotterer, ki bi lahko zamenjal Kamuia Kobajašija. Sicer za enkrat še ni uradne potrditve za to dejanje, se pa vedno bolj govori o tem in kjer je dim, je verjetno tudi ogenj.

Omenimo naj, da je Andre nazadnje vozil dirkalnik formule ena med leti 2000 in 2002 za Jaguar, ko je še bil testni dirkač. Je pa zato Lotterer leta 2011 osvojil naslov v Super formuli, kar pomeni, da ima dovolj izkušenj z enosedežniki. Veliko je še odprtega, kot denimo to, da mora Andre najprej dobiti dovoljenje iz Audija s katerim dirka v svetovni vzdržljivostni seriji in s strani TOM’S, saj bi moral izpustiti dirko na japonskem. Seveda bi moral pridobiti tudi super licenco, za katero se je kvalificiral prejšnje leto, ko je končal kot vodili v seriji Super Formula. Med drugim pa je Lotterer osvojil Le Mans 2011-12 in letos, ter je aktulani prvak prvenstva WEC.

Foto: Audi

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje