Lotterer v Belgiji namesto Kobajašija

Avtor prispevka: , objavljeno 20. avgusta 2014 .

Poročali smo že, da naj bi Lotterer že v Belgiji zamenjal Kobajašija in te govorice so sedaj tudi potrjene. Tikratni zmagovalec Le Mansa bo torej prestopil še v formulo ena. 32-letni Nemec najbolj znan iz Audijeve tovarniške ekipe LMP1 v svetovni vzdržljivostni seriji bo torej prvič po letu 2002, ko je vozil za Jaguar sedel nazaj za volan dirkalnika formule ena. Sicer ima kar nekaj izkušenj z enosedežniki, a to bo po dolgem času zopet ena prava izkušnja, o kateri pa pravi takole: »Vesel sem, da bom imel to priložnost, da bom odpeljal cel dirkaški vikend.

Ob tem bi se seveda rad zahvalil Caterhamu, ki mi je ponudil to priložnost. Seveda bo to zame velik izziv, saj ne pričakujem, da bom samo skočil v dirkalnik in izstisnil vse iz dirkalnika. Najprej se bom moral navaditi na dirkalnik in ugotoviti kako hiter je. Čaka me torej težko delo, vesel pa sem, da bom pričel ravno v Spaju, kjer je eno najbolj zahtevnih dirkališč formule ena.«

Iz Caterhama so sporočili, da Kobajaši še vedno ostaja del ekipe, ki je dobila nove lastnike, katerim svetuje Colin Kolles. Naj še omenimo, da se je Kobajaši letos vrnil v F1 in to kljub temu, da je imel ponudbo za dirkanje s tovarniškim Ferrarijem GT, kar bi bilo nadaljevanje WEC sezone 2013 s to italijansko znamko.

Foto: Audi