Lorezno zadovoljen s spremembami motocikla

Avtor prispevka: , objavljeno 15. junija 2019 .

Jorge Lorenzo je po kvalfikacijah, ki jih je zaključil na desetem mestu dirkaški konec tedna v Barceloni označil kot njegovega najbolj konstantnega. Trikratni svetovni prvak je po dirki v Mugellu veliko časa namenil iskanju ergonomskih rešitev motocikla, ki bi mu omogočile boljši občutek na motociklu. Spremembe v smislu nove posode za gorivo ter ostalih manjših popravkov so mu omogočile neposredno uvrstitev v hitrejšo kvalifikacijsko skupino ter končno deseto mesto.

Ob tem je priznal, da ne gre za velike spremembe vendar pa mu te nudijo boljši občutek na motociklu. Posledično pa lahko vozi tudi nekoliko bolj agresivno.

“V zadnjem obdobju smo veliko dela namenili temu, da bi se bolje počutil na motociklu. Tu ne ge za velike spremembe, le manjše popravke, ki mi omogočajo boljši občutek na motociklu. Tako lahko vozim nekoliko bolj agresivno, z več hitrosti. Še vedno nam manjka precej, da bo lahko med najhitrejšimi, toda ta dirkaški vikend lahko opišem kot najbolj konstanten do sedeaj.”

Nova posoda za gorivo mu omogoča vožnjo z manj fizičnega napora. Podobno so storili tudi pri Ducatiju v lanski sezoni.

“Menim, da je ta nova posoda za gorivo veliko pripomogla k mojim predstavam ta vikend. Dirka bo dolga ter fizično izjemno zahtevna. Upam, da bom zaradi teh novosti porabil manj energije ter bil hitrejši.”

0 0 glasovi
Oceni komentar