Lorenzu zmaga, Marquez diskvalificiran

Avtor prispevka: , objavljeno 20. oktobra 2013 .

 

Jorge Lorenzo je v boju za letošnji naslov prvaka tekmecu Marcu Marquezu prizadel najhujši udarec. S svojo 50 zmago v karieri se je v avstralskem Philip Islandu z maksimalnim izkupičkom točk nevarno približal Špancu, ki pa je bil z dirke diskvalificiran, ker obvezne menjave motocikla ni izvedel v določenem okvirju.

Pred dirko so iz vodstva dirke sporočili, da bo dirka zaradi varnosti trajala le 19 in ne 27 krogov, saj je bila obraba gum na treningih zaradi nove asfaltne podlage precej višja, kot so pričakovali. Poleg tega pa so vsi dirkači v devetem ali desetem krogu morali na menjavo motociklov, medtem ko so celo dirko morali voziti na trših pnevmatikah.

Štart je minil brez padcev, Marquez je pa je poskušal mimo Lorenza v šikani Honda, toda dirkač Yamahe je ob vstopu v zavoj Siberia zopet prevzel vodilno mesto.

Ko je prišel čas za obvezen postanek v boksih je bil Dani Pedrosa prvi, ki ga je opravil ob koncu devetega kroga. Lorenzo je s svojim opravil ob koncu desetega, Marquez pa je napravil napako in nadaljeval po stezi ter motor zamenjal šele v enajstem krogu. Pri vračanju na stezo je Lorenzo za las ušel novemu kontaktu z rojakom. Dirkač Repsol Honde je bil zaradi postanka izven dogovorjenega okvirja diskvalificiran, s čimer je boj za letošnje prvenstvo postal pravi triler.

Marquezovo vodstvo se je s 43 točk zmanjšalo na vsega 18, do konca sezone pa sta še dve dirki.

 

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj