Lorenzu spet nagajala zadnja guma

Avtor prispevka: , objavljeno 24. aprila 2016 .

Nezadovoljni Jorge Lorenzo je po domači dirki v Jerezu dejal, da bi na dirki lahko zmagal z veliko prednostjo, a je moral zaradi pomanjkanja oprijema na zadnji gumi na ravninah spuščati plin. V cilj je pripeljal 2.3 sekunde za zmagovalcem, moštvenim kolegom Valentinom Rossijem.

“Od začetka nisem bil prav hiter, sredi dirke pa sem že lahko sledil Valentinu. Nato pa, ko sem začel zmanjševati zaostanek, se je z zadnjo gumo zgodilo nekaj čudnega, saj sem na ravninah pri pospeševanju imel občutek, da se guma veliko vrti v prazno. Zato sem moral počasneje dodajati plin in sem izgubljal zelo veliko. Škoda, da je prišlo do tega, saj sem bil proti koncu dirke zelo dober in bi lahko celo zmagal z veliko prednostjo. Zaradi težav pa več kot toliko nisem mogel doseči, saj sem moral upočasniti, če sem želel končati dirko.

V MotoGP sem odpeljal že veliko dirk in včasih imaš težave na izhodu iz ovinka, v drugi ali tretji prestavi. Takšnih težav, da bi guma toliko zdrsavala na ravninah pa še nisem imel. Iskreno povedano me je bilo celo nekoliko strah, zdrsavanje pa je bilo hujše iz kroga v krog. Bal sem se, da se bo kaj zalomilo, saj je bil moj položaj zelo neprijeten. Imel sem srečo, da je bil Marc Marquez toliko daleč za mano, saj bi lahko izgubil drugo mesto. Škoda, saj sem zmanjševal zaostanek za Rossijem, potem pa sem moral upočasniti, da ne bi padel.”

Foto: Yamaha