Lorenzu se zdi Rossijeva kazen mila

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2015 .

Jorge Lorenzo meni, da so komisarji Valentina Rossija kaznovali milo zato, da bo odločitev o prvaku znana šele na zadnji dirki. Rossi je Maruqeza izrinil s steze, za kar so ga komisarji kaznovali s tremi kazenskimi točkami, zaradi katerih bo Italijan dirko v Valenciji, kjer bo padla odločitev o prvaku, začel z zadnjega mesta.

Po dirki je Lorenzo dejal, da se mu kazen ne zdi poštena in da so mu komisarji prizanesli, da ga ne bi izločili iz boja za naslov.

“Iskreno rečeno menim, da so se odločili narobe, saj je iz dirke izločil Marca, ki je padel in ostal brez točk, Valentino pa je obdržal 16 točk,” je povedal Lorenzo. “Ko sem videl posnetek, nisem mogel verjeti. Nikdar v življenju mi ni padlo na misel, da b i storil kaj podobnega. Valentino bi moral od te dirke odnesti toliko točk kot jih je Marc, ki bi brez Valentinovega ravnanja dirko končal na tretjem ali pa vsaj četrtem mestu. Dirke ni končal in ostal je brez točk, enako pa bi moralo biti tudi z Valentinom. Druge dirkače komisarji kaznujejo strožje za precej manj agresivne manevre. Toda Rossi se bori za naslov in niso mu želeli odvzeti točk. Dirko bo začel z zadnjega mesta, a kazen ni pravična,” je še dodal Lorenzo, ki je spomnil na sezono 2005, ko je v podobni situaciji padel sam in nato bil kaznovan s prepovedjo nastopa na naslednji dirki.