Lorenzu se po prvih krogih z Ducatijem smeji

Avtor prispevka: , objavljeno 15. novembra 2016 .

Športni šef Ducatija, Paolo Ciabatti je dejal, da je bil Jorge Lorenzo po prvih krogih na njihovem motociklu zelo nasmejan, dan pa je bil po njegovi oceni zelo pozitiven. Prestop Španca je požel kar nekaj pozornosti, predvsem pa se je porajalo vprašanje, ali se lahko Lorenzo po devetih letih na Yamahi prilagodi “zahtevnemu” motociklu italijanskega proizvajalca.

Čeprav Lorenzo zaradi pogodbenih obveznosti z Yamaho še ne sme razpravljati o testiranjih z Ducatijem, je sodeč po časih našel dobro formo. Vozil je z letošnjim motociklom GP16, s katerim je postavil tretji čas dneva, le desetinko za Valentinom Rossijem in še dve stotinki več za Maverickom Vinalesom, najhitrejšim dirkačem dneva.

“Ko se je vrnil v garažo je na ustnicah nosil velik nasmešek,” je dejal Ciabatti. “Ni bil preveč šokiran, saj je videl, da Ducati, čeprav je drugačen od Yamahe, ni z drugega planeta. Prvi dan je bila za obe strani zelo pozitiven, Jorgejeve povratne informacije so zelo dobre,” je še dodal.

Novi moštveni kolega, Andrea Dovizioso je dan končal na petem mestu, manj kot desetinko za Lorenzom. Italijan je nedavno dejal, da Španca čaka težek prehod z Yamahe, a danes je pojasnil, da je s prvimi krogi Lorenza zadovoljen. “Prvo tetiranje dirkača je vedno zelo pomembno, saj je prvi vtis motocikla ponavadi tisti pravi,” je pojasnil dovizioso. “Zelo zanimivo je bilo videti, kako je Lorenzo vozil in zadovoljen sem s potekom dneva. Njegova hitrost me ni presenetila. Bolj me je presenetilo, kako je brez težav presedlal na motocikel, ki je precej drugačen od njegovega prejšnjega. To, da se je z njim hitro spoprijateljil je zelo pomembno za nas, saj to pomeni, da bomo lažje in hitreje razvijali motocikel za prihodnjo sezono.”

Lorenzo je z motociklom za sezono 2017 odpeljal le inštalacijski krog, Dovizioso pa je na njem vozil večji del dneva in ocenil, da ni slabši, od lanskega, a da ima več prostora za izboljšanje. “Poskusili smo s podobnimi nastavitvami, kot pri letošnjem motociklu, k sreči se je vse skupaj obneslo dobro. Tako zdaj lahko delamo na nekaterih drugih področjih, saj imamo na voljo nekaj prostora za izboljšave. Tega prostora je pri novem motorju več, kot pri prejšnjem,” je še dodal Italijan,

Foto: Ducati