Lorenzu je na testiranjih šlo vse narobe

Avtor prispevka: , objavljeno 19. februarja 2016 .

Potem ko je prevladoval na prvih testiranjih v Sepangu se je Jorge Lorenzo v Avstraliji znašel v neprijetni situaciji. V petek je Španec denimo tridnevna testiranja v Phillip Islandu končal na devetem mestu, med simulacijo dirke pa je tudi padel.

“Pogoji so bili te tri dni zelo težki,” je pojasnil Lorenzo. “Niti enkrat nismo mogli testirati cel dan. Ali je deževalo, ali pa pihalo, zato je bilo danes kar nekaj padcev. Vse je šlo narobe. Za testiranja nismo imeli novih gum, tiste, ki smo jih imeli, pa so bile pretrde za pogoje, ki so vladali na stezi.

Toda tako pač je v športu. Pridejo dnevi, ko nič ne gre tako, kot bi moralo. Biti moraš potrpežljiv in počakati na naslednjo priložnost,” je dejal dirkač Yamahe, ki je priznal, da se na motorju ni počutil domače, ko je poskušal odpeljati simulacijo dirke, zato je že v prvem krogu načrtovanega dolgega niza padel.

“Nekaj mi je govorilo, naj ne nadaljujem, zato sem se odločil nabrat nekaj krogov, toda steza je bila za gume, ki smo jih imeli, prehladna. Biti moramo potrpežljivi. V Sepangu so bili pogoji še težji, pa smo bili v precej boljši formi. Takšen je pač šport in življenje. Zaradi hladnih pogojev smo odpeljali le malo krogov. Motorja sploh nismo izboljšali, časi so bili slabi povrhu vsega pa sem še padel.”

Foto: Yamaha

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo