Lorenzu bo na Hondi lažje – Marquez

Avtor prispevka: , objavljeno 13. junija 2018 .

Marc Marquez meni, da se bo njegov bodoči moštveni kolega, Jorge Lorenzo, precej lažje navadil na Hondin motocikel, kot se je na Ducatijevega, čeprav japonski motor velja za težko obvladljivega. “Nikoli ni veš, toda Honda je povsem drugačna, kot Yamaha in je podobna kot Ducati,” je povedal Marquez. “To, da prihaja iz Ducatija, mu bo v pomoč. Na koncu koncev pa je dober dirkač. Morda bo potreboval kakšno dirko, kakšen dan ali pa eno sezono, toda le vprašanje časa je, kdaj bo postal hiter.”

Prestop Lorenza k Hondi je nekoliko šokiral, saj so bili mnogi prepričani, da bo prihodnjo sezono vozil poltovarniško Yamaho, medtem ko so pri Suzukiju ocenili, da je zanje predrag. Njegov prestop pa je podprl tudi Marquez. “Honda je vse skupaj zelo dobro izpeljala, saj so se z Jorgejem pogajali, a o tem javnost ni vedela. Vse je potekalo dobro in še pred podpisom sem dejal, da želim dobrega moštvenega kolega, saj bo to pomagalo moštvu. Pomembno je, da je k nam prišel dirkač z izkušnjami, saj nam lahko posreduje veliko podatkov,” je dodal Marquez, ki pa je spomnil tudi na trenutnega moštvenega kolega Danija Pedroso. “Daniju moramo biti hvaležni za vse, kar je prinesel v moštvo, tudi moštvo pa je njemu dalo veliko. Osebno sem Daniju hvaležen, ker sem se od njega veliko naučil.”

Pedrosa naj bi načrte za prihodnost obelodanil še ta teden v sklopu dirkaškega konca tedna v Barceloni. Ugiba se, da bi se lahko pridružil novemu poltovarniškemu moštvu Yamahe, ali pa celo končal dirkaško kariero.