Lorenzovi dnevi pri Ducatiju so šteti

Avtor prispevka: , objavljeno 20. maja 2018 .

Danilo Petrucci je prepričan, da bo prihodnjo sezono na tovarniškem Ducatiju ob Andrei Doviziosu sedel on, ali njegov moštveni kolega pri ekipi Pramac, Jack Miller. Dovizioso je v Le Mansu uradno naznanil podaljšanje sodelovanja z Ducatijem za dve sezoni, potem ko naj bi uspel izpogajati precejšnje zvišanje plače, kdo bo njegov moštveni kolega pa za zdaj še ni znano. Dovizioso je dejal, da sta Petrucci in Miller najverjetnejša kandidata za to vlogo, prvi pa je po dirki za VN Francije to tudi potrdil: “To je zato, ker sta najini plači nižji. Ducati izbira med mano in Jackom, toda le zato, ker sta najini plači nižji.”

Petrucci, ki ima podpisano pogodbo s tovarniškim moštvom Ducatija, je v Le Mansu osvojil drugo mesto in se tako z letošnjo verzijo motocikla v točkovanju svetovnega prvenstva povzpel tako pred Doviziosa, kot Jorgeja Lorenza. Po drugi plati pa so še bolj omembe vredni dosežki Millerja, ki nastopa z lansko različico motocikla. “Ducati me dobro pozna,” je dejal Petrucci. “Upam, da bodo izbrali na podlagi zadnjih dveh sezon, ne le na podlagi petih letošnjih dirk. Sam imam tudi druge možnosti, z njimi pa imam podpisano opcijsko pogodbo, ki se izteče junija. Počakati moram na njihovo odločitev, šele zatem lahko povprašam pri drugih ekipah.”

Lorenza si za prihodnjo sezono močno želijo pri Suzukiju, Španec pa je v Franciji vodil devet krogov, nato pa počasi zdrsnil v ozadje, vse do šestega mesta, kjer je dirko tudi končal. Kljub temu, da je v cilj pripeljal za Petruccijem in Millerjem pa je Španec prepričan, da lahko sodelovanje z Ducatijem v prihodnosti uspe. “O tem ne dvomim. Prepričan sem, da lahko vodim do konca dirke, če Ducati ponudi kar potrebujem. Poskušam vse mogoče, močno se trudim, poskušam se prilagoditi motorju, toda na vsaki stezi se obnaša drugače. Morda lahko že v Mugellu stopim na oder za zmagovalce,” pravi Lorenzo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish