Lorenzova totalka na novih Michelinkah

Avtor prispevka: , objavljeno 27. februarja 2015 .

Nekatere ekipe so se v malezijskem Sepangu po uradnih predsezonskih testiranjih zadržale za prvi preizkus Michelinovih gum za prihodnjo sezono.

Naj spomnimo, da je Bridgestone uradno končal z dobavo gum za serijo MotoGP v sezoni 2014, a so Japonci pristali, da bodo razvijali in ekipam nudili gume še za letošnjo sezono, ko bodo pri Michelinu, ki bo uradni gumar od prihodnje sezone naprej, pospešeno razvijali svoje gume.

Visoke temperature v Sepangu (temperature asfalta so se gibale blizu 60 stopinj Celzija) so poskrbele za težavno testiranje, ki je potekalo bolj ali manj stran od oči in ušes javnosti. Časov, doseženih na testiranju niso objavile ne ekipe in ne Michelin, najverjetneje pa jih tudi ne bomo mogli videti, čeprav se šušlja, da so dirkači kroge vozili okrog dveh minut in ene sekunde. Nekateri so odpeljali deset krogov dolgo simulacijo dirke, po neuradnih podatkih pa naj bi prednje gume dirkačem nudile precej manj oprijema od zadnjih, zaradi česar so morali dirkači prilagoditi stil vožnje.

Michaelin je v Sepang pripeljal tri različice prednjih gum ter štiri različice zadnjih, po prvih krogih pa zbrani podatki kažejo vzpodbudne rezultate, kljub temu, da gre za nov program, v katerega se podaja francoski proizvajalec gum. Tako se nam obeta nova generacija dirkalnih gum, ki bodo zagotovo premešale razmerj med dirkači.

Visoke temperature in razlika v količini oprijema med prednjimi in zadnjimi gumami pa so na testu poskrbele za številne padce. Nekateri so se zgodili pri visokih hitrostih, kljub temu pa ni bil poškodovan noben dirkač, česar pa ne moremo reči za motocikle. Nekateri so bili popolnoma uničeni, kot naprimer Yamaha, s katero je v hitrem tretjem ovinku padel Jorge Lorenzo.

Izjav dirkačev zaradi pogodbenih obveznosti z Bridgestonom ni na voljo.

 

This slideshow requires JavaScript.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish