Lorenzov odhod je “žalosten” za MotoGP

cal crutchlow lcr honda motogp žalosten dan za motogp
Avtor prispevka: , objavljeno 14. novembra 2019 .

Cal Crutchlow je dejal, da je današnji dan, ko se je Jorge Lorenzo odločil končati dirkaško kariero, žalosten dan za MotoGP. Petkratni svetovni prvak je v četrtek dopoldan sklical izredno novinarsko konferenco, na kateri je napovedal, da bo nedeljska dirka v Valenciji njegova zadnja v karieri. Glavno vlogo pri njegovi odločitvi igrajo poškodbe, ki so terjale svoj davek, v ozadju pa se že premleva o kandidatih, ki bi ga v moštvu Honde lahko nadomestili.

Eden izmed glavnih kandidatov je Crutchlow, dirkač Hondine poltovarniške ekipe LCR, ki se je poklonil odhajajočemu prvaku. “Danes je žalosten dan za naš šport,” je povedal. “Jorge ni le prvak, ni le petkratni prvak, Jorge je dirkač, ki je v svojih najboljših časih dirke odpeljal povsem v svojem razredu, kot drugi. Včasih si lahko na stopničkah stal ob njem, toda vozil si povsem drugo dirko. Jorge je velik prvak, izjemen profesionalec. Poznam njegov karakter, ki je malce drugačen, kot pri drugih in to vidijo tudi drugi dirkači. Toda tega, kar je pokazal na stezi, mu ne more vzeti nihče. Pokazal je več, kot večina na štartni vrsti.”

Čeprav je Lorenzova prva sezona na Hondi mejila na katastrofo, pa Crutchlow meni, da bi, če bi nadaljeval z dirkanjem, kmalu pokazal precej boljše rezultate. “Veliko zaslug za to odločitev gre novinarjem, ki so o tem razglabljali še preden se je začelo. Mislim, da bi na Hondi postal uspešen. Ne vem sicer, kdaj. Toda zdaj, ko vidim njegove telemetrične podatke, vidim nekaj neverjetnih stvari. Nisem vedel, da bo napovedal odhod, toda vsekakor je to žalosten dan za naš šport.”