Lorenzo zelo razočaran po dirki v Austinu

Avtor prispevka: , objavljeno 23. aprila 2018 .

Jorge Lorenzo je tretjo preizkušnjo v Ameriki končal takoj za najboljšo deseterico, na enajstem mestu, ki mu je prineslo pet točk. Majorčan z dirko ni bil zadovoljen, vendar je odločen, da se ne bo vdal.

“Zelo sem razočaran. Že od začetka nisem ujel pravega ritma, prav tako nisem imel pravih občutkov. V tem trenutku mi je, odkar sem na Ducatiju, najtežje. Vendar se ne bom nikoli vdal. V bistvu se bom trudil vse do konca, delal in se fokusiral na motocikel, z zavedanjem da me čaka trdo delo.”

Seveda je pokomentiral tudi dejanje Jacka Millerja. “Storil je kar dela vedno. Bomo videli ali mu bo direkcija dosodila kazen ali ne za najin kontakt. Bil sem počasnejši kot on, zato bi lahko počakal ampak je raje tvegal zaradi česar bi jaz lahko padel. Žalostno.”

Na vprašanje, zakaj ni izbral mehkih gum, je Lorenzo odgovoril, da je razmišljal o tem, vendar ni vedel kaj bi se zgodilo proti koncu dirke, predvsem kar se tiče obrabe gum. Dejal je, da je steza v Austinu zelo zahtevna ter da so imeli veliko težav z zaviranjem.

Španec je po včerajšnjem neuspehu z mislimi že v Jerezu, ki je tudi ena izmed njegovih najljubših stez.

“Sem profesionalec in nikoli ne bom odnehal. V tem trenutku moram razmišljati pozitivno, saj vem da me na koncu tunela čaka luč. Jerez je eno izmed mojih najljubših dirkališč in storil vse da bom konkurenčen ostalim dirkačem.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish