Lorenzo že v Valenciji na Hondi

Avtor prispevka: , objavljeno 26. oktobra 2018 .

Ducati in Honda sta dosegla dogovor glede Lorenzovega prvega testiranja Hondinega motocikla za naslednjo sezono v Valenciji. Španec, ki bo ob koncu sezone zamenjal moštvi in se za naslednji dve sezoni preselil k Hondi bo tako lahko nastopil na obeh uradnih testiranjih – v Valenciji 20.-21. novembra, ter teden kasneje v Jerezu, moštvu Ducatija mu tega ne bo preprečeval.

Vodji obeh moštev Paolo Ciabatti (Ducati) in Alberto Puig (Honda) sta v petek na Phillip Islandu opravila razgovor, kjer sta se dogovorila podrobnosti glede Špančevega prestopa. Trikratni svetovni prvak bo lahko preizkusil Hondin motocikel RC213V, pobarvano povsem v črno barvo, tako kot je bilo, ko je pred dvema sezonama preizkusil Ducatijev motocikel. Lahko bo tudi komunicirl z mediji, vendar motociklov ne bo smel primerjati. Moštvi se bosta želeli izogniti manjšemu incidentu, ki se je zgodil ob prestopu Lorenza s Yamahe na Ducati. Takrat je napetost med moštvama povzročila manjši logotip Ducatija, ki je bil nalepljen sicer na povsem črnem motociklu.

Avantura pri Ducatiju se tako za Lorenza po le dveh sezonah počasi končuje. Do sedaj je v rdečem kombinezonu zbral tri zmage, sedem uvrstitev na zmagovalni oder ter štiri najboljše štartne položaje. Zadnji del letošnje sezone je zanj zaradi poškodbe nekoliko skrajšan.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish