Lorenzo zanikal selitev k Ducatiju

Avtor prispevka: , objavljeno 18. januarja 2014 .

Jorge Lorenzo trdi, da se v sezoni 2015 ne bo selil k Ducatiju, kakor poročajo španski mediji. Ti navajajo, da je Lorenzo že sklenil dogovor. “Ko si hiter in zmaguješ na dirkah, te v svojih vrstah želijo vsi večji proizvajalci, kar je povsem normalno,” je pojasnil. “V govoricah, da sem podpisal pogodbo z drugim proizvajalcem, ni resnice, saj bi se rad čimprej začel pogajati za podaljšanje pogodbe z Yamaho. Po koncu sodelovanja z Yamaho želim zaključiti svojo kariero. Če bomo letos imeli boljši motor, bo to toliko lažje.”

Lorenzo si je v letošnji sezoni zastavil cilj iztrgati naslov prvaka iz rok Marca Marqueza, ki je prvenstvo osvojil v svoji prvi sezoni. “To sezono so moja pričakovanja zelo visoka. V zimskem premoru sem prestal operacijo, s katero so mi odstranili kovinsko ploščo iz rame, tako da sem nekoliko lažji, čeprav pa sem se med božičem nekoliko poredil. S polno paro treniram in se poskušam znebiti odvečnih kilogramov, saj sezono želim začeti tako dobro, kot lani. Takoj želim stopiti na stopničke za zmagovalce. To bo pomembno, če želim osvojiti dovolj točk in postati samozavesten skozi sezono.

Tekmeci so neizprosni, a če smo se na nekaj področjih izboljšali, potem imamo lepo priložnost za nov naslov,” je še dodal Lorenzo.