Lorenzo zanika teorije zarot

Avtor prispevka: , objavljeno 29. oktobra 2015 .

Jorge Lorenzo je zanikal govorice, da naj bi z Marcom Marquezom sklenila nekakšen pakt s katerim bosta v Valenciji Valentinu Rossiju preprečila osvojitev letošnjega naslova prvaka.

Italijanski mediji so objavili zgodbico o skrivnem septembrskem sestanku španskih dirkačev. Pred dirko v Maleziji je Rossi Marqueza obtožil, da je na prejšnji dirki v Avstraliji pomagal Lorenzu. Dirkač Honde je v Phillip Islandu prav v zadnjem krogu s tveganim manevrom prehitel Lorenza in mu odvzel zmago, ter “odškrtnil” 5 točk za svetovno prvenstvo, kolikor znaša razlika med prvim in drugim mestom. Brez tega prehitevanja bi Lorenzo za Rossijem zaostajal le še 2 točki, prav zato pa v Lorenzovi ekipi ne vidijo logike za obtožbami. “Uradno in kategorično zanikamo vse, kar je bilo v zadnjih urah objavljeno glede nekakšnega sestanka ali dogovora med Jorgejem in Marcom,” so zapisali v izjavi za javnost.

“Te navedbe, ki so jih raznesli nekateri italijanski mediji, so smešne in neutemeljene,” so dodali in poudarili, da so izmišljene tudi trditve, da je Lorenzo pri komisarjih po dirki v Maleziji osebno zahteval višjo kazen za Rossija.