Lorenzo zamaknil odločitev o letošnjem prvaku

Avtor prispevka: , objavljeno 27. oktobra 2013 .

 

Jorge Lorenzo je z zmago v japonskem Montegiju uspel odločitev o letošnjem prvaku prestaviti na zadnjo dirko sezone. To bo tudi prvič po letu 2006, da bo o naslovu odločala zadnja dirka.

Lorenzo je vodil vse od štarta do cilja, čeprav je Marc Marquez nekajkrat poskušal mimo. Dirkač Yamahe je zmagal šestič letos, Marquezovo vodstvo pa zdaj znaša 13 točk. Marquezov moštveni kolega Dani Pedrosa je dirko sicer končal na tretjem mestu, toda izgubil je tudi teoretične možnosti za letošnjo lovoriko.

Marquez, ki je na prejšnji dirki v Avstraliji ostal brez točk zaradi diskvalifikacije, je na jutranjem ogrevanju grdo padel in potreboval nekaj zdravniške pomoči zaradi bolečin v vratu in hrbtu.

Čeprav je Lorenzo nekoliko računal na pomoč svojega moštvenega kolega Valentina Rossija, ki je po štartu vozil na drugem mestu, ga je Italijan pustil na cedilu že v drugem krogu, ko je napravil napako in predse spustil oba dirkača Honde. Devetkratni prvak je enako napako naredil tudi v naslednjem krogu, pri čemer pa je zapeljal v pesek ob stezi in se na stezo vrnil šele na enajstem mestu.