Lorenzo: Žal mi je za Valentina, Andreo in Mavericka

MotoGP: Lorenzu je žal za Rossija, Andreo in Mavericka
Avtor prispevka: , objavljeno 16. junija 2019 .

Jorge Lorenzo se je opravičil Valentinu Rossiju, Andrei Doviziosu ter Mavericku Vinalesu, katere je po lastni napaki v desetem ovinku drugega kroga izločil z dirke v Barceloni. Španec je prepozno zaviral, pri čemer mu je zdrsnilo prednje kolo, po padcu pa je trčil Doviziosa in Vinalesa, Rossi pa se zatem ni uspel izogniti drseči Hondi. Vsi štirje dirkači so dirko tako predčasno končali, njihovi odstopi pa so močno vplivali na stanje v točkovanju svetovnega prvenstva, saj je Marc Marquez uspel še povečati prednost v točkovanju.

Dovizioso je pred dirko za Marquezom zaostajal za 12 točk, zdaj pa je zaostanek narasel na 37 točk, za ovratnik pa mu že diha moštveni kolega Danilo Petrucci ter Suzukijev dirkač Alex Rins.

Lorenzo je po dirki priznal, da je na zaviranju storil napako, zatem pa ni mogel preprečiti trka s tekmeci. V desetem zavoju smo ta konec tedna videli veliko padcev v vseh treh razredih. “Ovinek je precej zahrbten in v njem lahko hitro storiš napako, če zaviraš prepozno in točno to se mi je pripetilo,” je pojasnil Majorčan. “Prehitevanje ni bilo nič posebnega, nisem bil prehiter, toda ovinek se je bližal in bližal in dohiteval sem Andreo. Nisem želel trčiti v njega, zato sem še malce zavrl s prednjo zavoro zaradi česar mi je spodneslo prednje kolo.

Žal sem s sabo odnesel nekaj drugih dirkačev. Žal mi je za Valentina, Andero ter Mavericka, saj niso bili krivi za ta dogodek. Napaka je povsem moja, toda v takšnem ovinku je težko, da ne bi storil napake,” je še dodal v svojo obrambo.