Lorenzo za mentorja izbral Pirroja namesto Stonerja

Avtor prispevka: , objavljeno 1. februarja 2017 .

Jorge Lorenzo je potrdil, da je pred svojo prvo sezono pri Ducatiju moči združil s testnim dirkačem italijanskega moštva, Michelom Pirrojem. Pirro bo tako Špancu pomagal kot opazovalec ob stezi od koder mu bo lahko svetoval, kako lahko izboljša svojo vožnjo.

Lorenzo je po odhodu iz Yamahe moral poiskati drugega mentorja. Najbolj glasno se je omenjal Casey Stoner, ki prav tako občasno opravlja testiranja za Ducati. Govorilo se je tudi o Maxu Biaggiju, s katerim sta si zelo blizu, toda zdaj je Lorenzo dejal, da bo sodeloval s Pirrojem, ki je zadnjih pet let opravljal tetne dolžnosti pri Ducatiju, obenem pa je dirkal tudi v italijanskem prvenstvu Superbike.

Pirro, s katerim se je Lorenzo od prihoda k Ducatiju močno zbližal, bo zdaj pogosteje gost na dirkah. “Cenim Michela in njegovo mnenje, zato sem ga izbral za svojega analitika,” je potrdil Lorenzo. Pirro je zadnjo dirko razreda MotoGP odpeljal leta 2012, zdaj pa pravi, da je njegov cilj pomagati Lorenzu, saj bo s tem pomagal tudi Ducatiju. “Ducatijevmo moštvo je moja družina in vesel bom, če lahko Jorgeju pomagam osvojiti naslov svetovnega prvaka. To je najin oziroma naš skupni cilj,” je dejal Pirro, katerega je Lorenzo obiskal tudi na domu. “To je moja peta sezona z Ducatijem. Vozil sem vse njihove motocikle. Jorge ima srečo, da se nam je pridružil v najboljšem trenutku, čeprav bo potreboval nekaj časa, da se privadi na nov motocikel, kar je povsem normalno. Ne smemo pozabiti, da je do zdaj v razredu MotoGP vozil le Yamaho, Desmosedici pa zahteva drugačen način vožnje.

Motocikel ni čisto drugačen, a je bil vajen drugega. Zdaj mora čimveč časa sedeti na motorju in nabirati izkušnje. Od ponedeljka do torka je pridobil celo sekundo, v sredo pa se je izboljšal še enkrat. Vozil je enak motor, a se mu je prilagodil,” je dodal Pirro.

Foto: Ducati