Lorenzo: Z Michelinom bom še močnejši

Avtor prispevka: , objavljeno 22. januarja 2016 .

Aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo je prepričan, da mu bodo nove gume, ki jih bo od letos na mesto Bridgestona dobavljal Michelin, pomagale, da bo na dirkah še trši oreh za tekmece. Španec je obdobje Bridgestonovih gum zaključil s sedmimi zmagami v lanski sezoni, s katerimi je osvojil svoj tretji naslov svetovnega prvaka v kraljevem razredu motociklizma.

Nove gume bodo nekoliko premešale karte, Lorenzo pa je pri tem mnenja, da francoske gume bolje ustrezajo njegovemu slogu vožnje.

“Leta 2008, v moji prvi sezoni v MotoGP, sem dirkal na Michelinovih gumah,” je povedal dirkač Yamahe. “Ne spomnim se točno, kakšen je bil občutek na njih, toda način dirkanja na njih je drugačen, kot na Bridgestonovih gumah. Na zaviranjih moraš biti bolj pazljiv, nehati zavirati nekoliko prej in to mi bolj ustreza.”

Španec pa se strinja s svojim moštvenim kolegom Valentinom Rossijem, ki je Yamaho pozval k izboljšanju najvišje hitrosti motocikla, obenem pa želi, da bi moštvo hitro obvladalo novo elektroniko.

“Lanski motor je bil skoraj popoln, manjkalo mu je le nekaj moči, saj smo na dolgih ravninah veliko izgubljali. Gume ne bodo težava, le nekoliko bolj bomo morali biti predivni s prednjo gumo, kjer pa bo Michelin za dirke ponudil boljšo. Prosili smo jih, naj jo nekoliko izboljšajo, hkrati pa morajo fantje pri Yamahi ugotoviti, kako elektroniko približati tisti, ki smo jo imeli lani,” je še dodal Lorenzo.